Niels-Ejnar Rytter – #49


Niels-Ejnar Rytter er 60 år gammel. Men det forhindrer ham ikke i at køre lige op med de unge talenter i dansk motorsport. Han har igennem sine 11 sæsoner i Formel Ford kørt lige op med mange af de unge håbefulde løver og løveinder i sporten. Og ret ofte med flotte resultater. Det har givet adskillige podieplaceringer undervejs, og også en masse anerkendelse fra sine konkurrenter og fra motorsporten som helhed.

I 2018 sæsonen kommer Niels-Ejnar vinger på sin bil, og deltager i Formel 5 klassen. Ikke fordi han synes at bilen bliver flottere af det, men det er en erkendelse af at det er det, der skal til, for at holde liv i en klasse der har givet ham så mange fantastiske oplevelser. Og han har ikke tænkt sig at stoppe endnu, så derfor var valget let. 

Nummer 49 er reserveret

I samtlige sine 11 sæsoner i Formel Ford har Niels-Ejnar kørt med nummer #49 på siden af raceren. Og det får ingen lov til at ændre på. Det nummer er synonymt med “Rytteriet”, som han og konen Bodil ynder at kalde teamet. Og netop Bodil er en vigtig faktor i Niels-Ejnars racertilværelse. Hun er altid at finde ved sin mands side når der skal køres ræs. Det er deres fælles passion. Og alle der har været forbi teltet ved, at man altid bliver budt på både kaffe, kage og meget andet godt. For dem er det glæden ved at møde en masse ligesindede mennesker der holder gang i “Rytteriet”. Så alle er velkomne i teltet til en god snak om racerløb og alt andet godt. 

Niels-Ejnar kører også med i Historisk Formelsport, sammen med sin mekaniker Jakob. De kører begge i en Formel 2000 bil, og her er der ikke mange der kan hamle op med sportens “Grand Old Man”.

Vi er glade for at se Niels-Ejnar tilbage til endnu en sæson.

Her kan man IKKE følge Niels-Ejnar, for han er ikke på de sociale medier. Men kig forbi i teltet til en snak i stedet.