Frederik Vesti er en travl ung mand med store racerambitioner. 

Næppe var sejrsceremonien i Formel 4 Renault.dk på FDM Jyllandsringen overstået før han hastede videre til nye opgaver i udlandet. 

Han skulle gøre sig klar til en Formel 3-test på Oschersleben i Tyskland. 

Men først skulle han lige forbi sin arbejdsgiver, Van Amersfoort Racing i Holland, for at varme op til testen i simulator. 

“Jeg kender Oschersleben rigtigt godt, men jeg har aldrig kørt en Formel 3-racer før, så det var must at træne i simulatoren, så jeg var godt forberedt, inden jeg satte mig ned i den rigtige racer,” fortæller han. 

Testen var “afslutningsfesten” for de fire Formel 4-kørere i Van Amersfoort Racing-teamet og en forsmag på, hvad der venter knægtene, hvis de kommer til at køre Formel 3. 

“Det er helt klart mit mål, men foreløbig arbejder på at få endnu en sæson i Formel 4 i Tyskland, og derefter må vi se, hvor det fører hen,” siger skoleeleven fra Filskov. 

“Det var helt fantastisk at køre Formel 3-raceren, der virkelig viser, hvad downforce er. Der hvor vi bremser i Formel 4, holder vi bare på i en Formel 3. Det er vildt,” fortæller Frederik Vesti med en stemmeføring, der tydeligt afslører, at han har oplevet det foreløbige højdepunkt i karrieren. 

Men der er mere fra samme skuffe for Frederik Vesti. 

Han har for sin andenplads i den danske Formel 4 Renault.dk-serie vundet en Formel Renault 2,0-test, Formula Renault Eurocup Official Rookie Tests 2017, på Formel 1-banen ved Barcelona den 30. oktober. 

Han får følgeskab af Christian Rasmussen, der blev nummer tre i det danske mesterskab, og dermed også vandt en Rormel Renault 2,0-test. 

Det er Renault Sport Racing, der arrangerer testen, og de fortæller, at hver kører minimum får 250 km i bilen plus et sæt nye dæk. 

Renault Sport Racing tilbyder Vesti og Rasmussen at komme til Barlona to dage før testen, for at få lavet sæde og se hvordan teamet arbejder. 

Mon ikke de tager det med også!